„Mingi în şcoli”, proiectul Federaţiei Române de Handbal de care s-au bucurat şi elevii din două şcoli sălăjene

România este una dintre ţările cu cea mai mare tradiţie din Europa în ceea ce privesc şcolile de handbal, fiind cel mai premiat sport de echipă din ţară. Cu toate acestea, în ultimii ani, handbalul s-a jucat tot mai puţin în şcolile din România, unul dintre principalele motive fiind faptul că şcolilor le lipsesc materialele sportive, precum mingile de handbal.
Federaţia Română de Handbal, în parteneriat cu o firmă de produse cosmetice, vine în sprijinul şcolilor şi elevilor din România cu un proiect intitulat „Mingi în şcoli”, acţiune la care s-au înscris 477 de şcoli din diferite zone ale ţării.
Printre şcolile înscrise se numără şi două unităţi de învăţământ din Sălaj: Şcoala Gimnazială „Simion Bărnuţiu” din Bocşa şi Liceul Tehnologic „Octavian Goga” din Jibou, fiecare şcoală beneficiind de câte 10 mingi din partea FRH.
Selecţia unităţilor de învăţămând care au beneficiat de mingi din partea federaţiei a fost făcută de componentele echipei naţionale de handbal feminin.
Vineri este programată faza zonală a Olimpiadei Gimnaziilor la handbal feminin, echipa şcolii din Bocşa urmând să participe la Zona 2, organizată de Liceul Tehnologic din Sărmăşag. La eveniment vor mai fi prezente şcoli din comunele Sărmăşag, Borla, Bobota şi Chieşd.
La nivel de judeţ se organizează şase astfel de zone, urmând ca echipele câştigătoare să se califice la faza judeţeană, ce va avea loc la Zalău.

Leave a Comment